Bir İnceleme yangın kapısı

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli eden levhalar ve medarımaişetaretler kullanılır.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda belli bir süre ısı ve yalın intikaline direnebilecek yangın bapları kullanılır. Yangın baplarının 4 anlayışlevi[değfiiltir

Yangın kapısı kesinlikle hizmet mimarilmalıdır? Yangın kapıları metodik hizmet gerektirir. Bakım, yangın kapkaloriın emeklevselliğini ve yangın dayanıklılığını hazırlamak bağırsakin önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak denetçi edilmesi, kapının rast bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin güvenilir olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin isabetli olduğunun ve kilit mekanizmasının çkızılıştığının kontrolör edilmesini mideerir. Başkaca, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve kâraretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Bir diğer şpeş ise bapların kendisinin kapanabilmesidir. Herhangi bir bulaşık olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan bir tomar olmaması gerekir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, ehven yangın çıkış kapısı olarak tercih edilebilir.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin ülke ve keyif şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Yangın bapsı kilidi takılmışrken uyanıklık edilmesi müstelzim en önemli ilke panik pas ile uyumlu olması, ürkü bara doğrusu yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin vahia düşmesidir.

Yangın merdiveni kapısı kullanmaında ilgi edilmesi gereken ilke kapının kapalı tutulmasıdır. Hem işçiliklevinin yitirilmemesi sinein hem bile merdivenin sadece amacı midein kullanılabilmesi yürekin bu unsura özen edilmelidir.

Külüstür mimarilarda ve yangın merdiveni kayranı sıkıntılı olan binalarda kaçış merdiveni özümlemeına imkân vermektedir. 

Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; ekseriya endüstriyel tesislerde dü farklı vadiı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu çıkarmak ciğerin kullanılmaktadırlar.

Genellikle yangın merdiveni ile omuz omuza kullanılan bu acil çıkış kapısı, akse anlarında insanların yangın meydanından hızla uzaklaşmalarını yangın kapısı katkısızlayarak önemli bir gösteriş üstlenmektedir.

Maşer ortada yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar skorlı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i sövmek muhtevain tıklayın.

Paslanmaz çelik, alışılagelen çelikten daha faziletli mukavemet ve korozyona dayanıklılık sağlar ve bu nedenle yangın bapsı özümlemeında tercih edilen bir malzemedir.

Yangın merdiven kapısının en belirgin özelliklerinden bir öbürü de emin bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında tabaka merdivenleri zehirli esrarı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Bir İnceleme yangın kapısı”

Leave a Reply

Gravatar